Uppe före tuppen

Tro det eller ej men halv 7 imorse vaknade jag och kände mig lite lessen:( så jag drog på mig kläderna lånade Morgans nya D3000 (Nikon kamera) och fotograferade ute. Snacka om att jag var först uppe. Annars har mitt humör gått upp och ner hela dagen. Polly har lekt att hennes bjällror är roliga hattar, och försökt rädda den stackars undulaten som verkar vara fast därinne (Pollys spegelbild). Så nu är hon jättetrött och sover. Jag har tråkigt... Har klarat alla roliga spel på datorn, städa gjorde jag igår.... NU HAR JAG TRÅKIGT!

/Julia

Undulatnamn

Har fått reda på hur mina nya undulat kommer att se ut. blå-grå med gul mask med vad jag tror svarta vingar. MEN! Jag har inget namn till honom. Vill jättegärna ha förslag. Gärna något som passar till Polly. Har funderat på Billy men oxå lite chokladnamn.

Påtal om namn! Undulater kommer ju från australien och det engelska namnet "budgerigar" kommer från aboriginerna (urbefolkningen i australien) som betyder "gott att äta". Nu vet ni det;)

/Julia

hutthutt

WIIIIIII!! På söndag släpar jag med pappa till norrköping för köp av undulat. En gråblå hane:) spännande. och vill tacka Morgan för nya objektivet till min kamera:) nu kan jag fotografera igen.
men nu är jag jättechipssugen fast jag har pyjamasbyxor på mig så jag måste byta byxor. JOBBIGT! och nu har jag ju städat nu finns ju inget där det ska... men men... jag är ju jättesugen. avafan jag drar iväg då

/Julia

Jag luktar SOL:D

Det här var en lite galen dag och klockan är bara 2. Halv 11 gick mamma och jag på möte i skolan och mamma vart förbannad på Karin så att hon grät. Karin var uppkäftig och mamma höll äntligen med mig om att hon är en dumhagga;) Muttrade argt hela vägen till centrum där vi köpte kyckling och solade solarium. Nu luktar jag gott med sol:D Och så har jag äntligen hittat en undulathanne som jag förhoppningsvis ska kunna bli hämtad redan i helgen:D Nu måste Polly bli helt frisk på torsdag annars vet jag inte vad jag ska ta mig till:(

/Julia

10 Onödig fakta (2)

1. Mer rödhåriga föds i skottland än i något annat land

2. Det tar 492 sekunder för solljuset att ta sig till jorden

3. Endast 55% av USAs befolkning vet att solen är en stjärna

4. Kalle Anka var förbjuden i Finland på grund av byx-brist

5. En daggmask har 6 stycken hjärtan

6. En gurka innehåller procentuellt mer vatten än vad Atlanten gör

7. Elefanter är det enda djuret som inte kan hoppa

8. Man tillbringar 6 månader av sitt liv på toaletten

9. Kackerlackor kan leva i 9 dagar utan huvud innan den svälter ihjäl

10. Kvinnor blinkar nästan 2 ggr mer än män

Maginfluensa(N)

Inte jag som har men Lisen har fått. Spydde ner hela Ebbas säng med täcke kuddar och allt, men eftersom det bara är jag, Lisen och Sebbe hemma så blev det ju jag som fick städa upp när Lisen duscha av sig. Så nu har jag dränkt ner mig i handsprit. Försöker lyssna på musik men Polly skriker så in i H! Hon har varit hyper hela dagen så nu skriker hon och kuttrar samtidigt som hon headbangar och diggar galet. Hon ser urkul ut. Skabben har la tagit sig in i hjärnan på henne.. suck*

Annars har jag läst en hel bok idag. En sån där supersliskig roman i pocketformat. "Hans vilda hjärta". Ni hör ju. Helt i min smak. En bångstyrig kärrng med en muskulös kåtbock som jagar henne fast hon stöter bort honom. Gu så womantiskt! (vart lite östgötska där me bara för de)


HAHAHA! asså jag kan inte sluta garva åt fågelnXD Hon dansar loss inne i buren allt mellan stepp och att ascoolt digga med huvudet. Så spelar hon med sina nya färgglada bjällror. Henne har man fått för sina synder.

/Julia

Lördagsgodis:D

Idag var en mysig lördag:) Började med att jag började på ett personligt brev för jobbsök, sen drog jag till stan med Mimmi och käkade på subway. Vi märkte då på alla omkringspringande småtjejer att Erik Sa-ade (som man visst uttalar det) var i stan. Sen lyckades vi tackla oss fram genom folkhopen till hemköp. De har så roliga burkar till lösgodiset som man kan sätta lock på:D så självklart köpte jag lite sådant och bjussa Mimmi på en Powerking snäll som jag är. Hopp på bussen till M-slätt där vi tittade på svensk-finska barnprogram som var så äckligt värdelösa att man nästan blev ledsen. Så jag passade på att hjälpa Mimmi med sin språkhistoria-uppgift. Hälsade på Mica när hon kom sen tog jag bussen hem.

Glöm inte att det är earth hour ikväll som sabbar hela min kvällsrutin. Jag menar, bara för att jag har släckt lampa i en timme fryser ju inte havet till is så att isbjörnarna slipper drunkna(stavning på topp?). Kan inte isbjörnarna komma hit till östersjön där vi har så jävla mycket is eller måste vi ha is på rätt ställe? STOPPA EVOLUTIONEN! DET FINNS DJUR SOM DÖR NATURLIG DÖD I VILDMARKEN!! Btw att det är människans fel att Japan har drabbats av ett helvete är bara bullshit. Detta är helt naturligt och det här är inte första gången det har hänt. Som sagt vad evolution.

Jag: Gu så dánt!
Mimmi: Gud? Han är i Japan.
Jag: Så fan heller! Har du sett hur det ser ut där?
Mimmi: Men vet du vad det är för väder i Japan?
Jag: Nae...
Mimmi: Strålande!
Får man skoja om sånt? Roligt var det iaf.

/Julia

En vårig torsdag i mars...

och jag har inte varit ute än:O känns sjukt att för knappt en vecka sen snöade det och det låg ett tjockt snötäcke över hela linköping och nu finns ingen snö alls och solen skiner. Jag funderar på att tömma spargrisen hos handlarn. Är mycket sugen på... att äta något, chips, godis, choklad, vad som helst egentligen, och det känns som en ganska bra ursäkt att ta en liten promenad i vårsolen.

Uppdatering på fågeln! Hon kliar sig nästan inget längre och hon verkar sköta sin hygien bättre än förut ,men näbben ser värre ut:( vaxhuden ser jättedan ut och näbbtippen har vuxit så jag tror jag måste klippa av den:S Känns inget bra alls.

Jag har fortfarande inte beslutat hur jag ska göra med skolan...

/Julia

Skola eller Jobb?

Idag känner jag mig stressad och trött. De senaste dagarna har jag haft huvudvärk vilket inte alls är likt mig att få. Jag har varit borta från skolan mer och mer och jag känner att skolan bara tynger mig igen. Inget har förändrats, jag har inte fått den hjälp jag blev utlovad och jag har inte fått någonting gjort. Så nu står jag återigen inför ett beslut som jag redan har fattat en gång men som jag måste tänka igenom. Ska jag gå kvar i skolan eller inte. Jag började må bättre och tog beslutet att jag ville ta studenten med vina vänner. Men nu känns bara skolan mer meningslös och förvirrande som har gjort att jag känner mig deppigare och ledsnare. Ska jag lyssna på min kropp och lämna skolan och hoppas att jag mår bättre av att jobba och träffa nya människor. Eller ska jag plåga mig själv ett tag till och stå ut till studenten. Säkerheten hos skolan eller spänningen i arbetslivet? Stressen och den oändliga förvirringen i klassrummet eller att tjäna pengar i en mer sträng miljö där jag måste göra mitt bästa. Jag måste säga att leta jobb känns mer lockande än skolan, men att se bilder på när kompisarna tar studenten medan min egen studentmössa föralltid kommer ligga orörd i garderoben känns förkrossande. Studenten är enda anledningen nu att jag går kvar i skolan och att få se skymten av mina vänner, annars kan jag lika gärna sitter på en riktig arbetsplats och tjäna pengar och få arbetsuppgifter. I skolan känns det som om lärarna undviker mig och inte vågar ge mig arbetsuppgifter för att jag kanske bryter ihop, vilket gör att jag kommer till skolan och bara få sitta, stressad och nervös för att jag inte vet vad jag ska göra. Nu kan jag helt plötsligt inte ta några beslut alls själv, hjärnan låser sig och jag försvinner in i ett tomt vakuum och kan inte ta mig ut till verkligheten. Men just nu står jag inför en massa tuffa beslut som måste fattas nu. Jag vill bara krypa ner i sängen och somna och bara drömma... och aldrig mer vakna igen

/Julia

Det mystiska djuret!

Är en Tapir:) Snygg som få måste jag säga. Annars har nog detta den mest långtråkiga dagen i mitt liv, men känner att jag ändå inte har orken att göra något. Nu tittar jag på när Polly försöker äta samtidigt som hon hänger i en väldigt ostabil gunga, bara en tidsfråga när hon ramlar ner.

Ne, nu ska jag fortsätta att pilla mig lite i stjärten och hoppas på bättre tider. Kanske pillar lite i naveln också när jag ändå är igång!

/Julia

Min dag

Jag är så här trött på vintern


Jag känner mig så här snygg

Jag har gått så här långt idag

Jag känner mig så här optimistisk

Så här fnittrig är jag nu

Var så goda att gissa vad fan detta är för djur.. är du inte lika smart som jag så får du svaret imorrn

/Julia

Långpromenad

Mamma och jag kom på helt spontant att vi skulle ta tjejerna i vagnen och gå till tornby... helt spontant lixom. Så vi traska och gick efter ett besök hos Morgan i affären:) När vi kom fram svulla vi lite på donken.. eller ja, jag iaf^^ tror det var nån big tasty chicken + pommes + mellanläsk + 2 mjukglass med chokladsås. Sen gick vi till djuraffären för att titta på fågel och leksaker till Polly. Blev fågelmat och ringar med bjällror. Sen drog vi till plantagen så att mamma fick gå lös på blommor och chaby chic-grejer. Sen tröttna vi och tog bussen hem och på hemvägen handla vi lite hos pappa Morgan igen innan vi kom hem. Vid dörren mötte vi Sebbe och Lisen som har spenderat helgen i Gammalkil. Nu sitter jag och vilar mina fötter vid datorn till Swingfly och Pollys fina "rap/sång".

Döskönt att veta att man har gjort nåt vettigt den här helgen (även om det inte är mycket).

/Julia

Fler undulatinlägg åt folket

Fast idag handlar det inte om min egen undulat som är upprörd över att hon inte får flyga ute. Nej, idag vill jag klaga på alla jävla undulatforum som alltid lyckas låta så nervärderande. Dem får verkligen allt att låta som att dem som inte planterar ett träd innomhus full med leksaker och frukt och grönt till undulaterna är dåliga människor och undulatägare. Jag håller med om att det är upprörande när folk köper undulater till sina barn som snart tröttnar och säljer dem sen vidare till någon ny familj som inte har tröttnat ännu. Men jag tycker verkligen inte att dem är dåliga människor för det. GUD! Köper man en undulat i en djuraffär får man ingen information om den förutom att den äter frö och att den tycker om speglar(vilket har visat sig vara farligt för deras psyke) och man får troligen en nervös och sjuk fågel som dör efter någon vecka. Men kan man inte istället som "undulatexpert" uppmuntra folk och hjälpa nybörjare att sköta sina första fåglar utan att få dem att verka som dåliga för att dem inte föddes med kunskapen. När jag läste ett visst forum om undulater kände jag gråten i halsen och mådde jättedåligt och fick för mig att jag lät min fågel lida för att hon inte har det allra bästa. Inte okej!

/Julia

Ruggning = mycket fjädrar

Polly fick sin första dos av Ivomek i förrgår och är nu mycket piggare, tror inte jag har sett henne så här pigg förut. Hon kliar sig mycket mindre och verkar inte lida. Men dock verkar hon ha börjat rugga vilket innebär att det är fjädrar i hela huset men hon sköter om fjädrarna vilket är ett gott tecken:) Fast hon är uprörd över att hon får sitta i buren tills hon är frisk:( hon känner sig väldigt ensam men jag känner att jag inte kan köpa en till just nu och riskera att den andra blir smittad, men jag är helt klart på jakt efter en till. Tills dess är det bara att underhålla henne och se till så att hon mår bra:)

/Julia

Kung-fu girl

Tycker så hemskt synd om min lilla fågel som nu bara sitter och deppar:( Polly brukar bita till när jag försöker klappa henne för hon tycker inte om händer. Men nu kliar det så hemskt att hon inte brydde sig att jag kliade henne på magen. Så för att få henne på bättre humör har jag hängt in en liten gunga med spegel, där sitter hon och låter mig ta fart. Jag ska göra allt jag kan för att skrapa ihop pengar till medecinen så att jag kan hämta den så fort som möjligt. Förhoppningsvis blir hon frisk om 2 veckor och då ska jag köpa henne en kompis så hon inte behöver vara ensam mer:( Pussar galet på min skabb-hög<3<3

/Julia

Scaly face/näbb- och fotskabb

Stackars Polly har fått skabb:( Hon kliar sig hela tiden och näbben är trasig. Som tur var upptäckte jag det ganska tidigt. Hon har haft symtomen sen jag skaffade henne, var nog därför jag inte märkte det förän nu. Igår sanerade jag hela övervåningen och nu sitter hon instängd i sin bur vilket hon nu är väldigt olycklig över. Men det smittar inte till människor utan bara mellan fåglar, så blir ingen till fågel förän hon är frisk. Tänk vilken tur att vår granne är veterinär så att hon kunde skriva ut Imovec åt henne.

Här ser man såren i mungiporna och näbben är är ojämn och skadad. vaxhuden har någon vit beläggning vid näbben och hon är lite röd runtom. Detta har visst blivit allt vanligare bland burfåglar och många märker det inte förän det är för sent. Har man en fågel som har dem här symtomen ska man kontakta veterinär och be om Imovec för nötkreatur, det ska visst vara den enda som är rätt. Det får inte införas oralt(alltså får man inte ha det i maten eller i vattnet) utan ska droppas under vingen två gånger med 14 dagars mellanrum. Har man fler fåglar bör man behandla dem också samtidigt även om de inte har visat några symtom.

Hoppas att det här har varit till hjälp.

/Julia

Trött trött trött

Igår var en mycket händelserik dag för mig. Först flygvapenmuseumet (var inte idag jag skulle dit) vilket var så jävla coolt. Kan lätt tänka mig att göra om det, coolast var nog att se DC3:an :D
Senare på kvällen vart det att kolla på melodifestivalen i Nykil och sen ut och åka;) när jag kom hem vid ett-hugget var jag skittrött men så märker jag att Morgans dotter Elin hade lånat min säng. Fast jag snublade runt på leksaker och grejer så var det bara Polly som hörde att jag kom. Hörde hur hon fluffade upp fjädrarna i mörkret. Så fick lägga mig i soffan men kunde inte sova. Somna bara någon halvtimme så låg och tittade på national geografik wild (djurkanal asså). Men känns lite sorgligt när man inte fick höra Arne Weise en endaste gång. Så den här dagen har jag sovit bort mestadels, när jag inte har ätit;) MEN FÖR FAN STOPP!! Glömde ju:O vårstädade galet imorse ju. Dammade av och plockade undan på skrivbordet, putsade fönstret för första gången (man ser lixom ut nu), torkade bort fågelbajs, damsög och bäddade rent i sängen:) Det är bara såååå fint:D så imorrn(studiedag) ska jag bara chilla galet med Polly och äta massa godis i mitt nystädade rum^^

/Julia

Du tror du kan en massa saker MEN DET ÄR INTE SANT NEMO!

Oh ma gaaaaad!! Ja e ba sååååå fuuuuuulll!!! WOOHOO!!  Har aldrig varit så packad i hela mitt liiiiiiv! Ja ba tiep åt en HEL choklad FULL med körsbärslikör å ja ba O-M-G!! Värsta sjuuuuuuuuuuukt!!

Nedå, jag är nykter än så länge men vågar nog inte ta en till;) Idag orkade jag fan inte gå till skolan. Gårdagen tog nästan knäcken på mig. Gick heldag och drog sen till gymmet och kände på mjölksyran i benen. Fljde Lisa till bussen innan jag släpade mig trött hem. När jag tar upp datorn inser jag att jag har glömt laddaren i skolan. Panik! slösade sista busspengarna till skolan, tackar gudarna att Carro är kvar när jag hittar laddaren... sen var det bara att igen gå hem. I spöregn, motvind och gråten i halsen. När jag till slut kom hem var jag så jävla slut att jag bara ville lägga mig ner och dö. Men grät istället en stund till Love and other drugs i sängen under mitt sköna fluffiga täcke. Så idag fanns skolan inte ens med på kartan även om jag behöver närvaron. Men vafan, vad gör en dag mer eller mindre?

Ledig måndag tisdag så blir en riktigt skön långhelg. Melodifestival och chill i Nykil på lördagen och flygvapenmuseet på söndagen med familjen. Ska bli askul:D

/Julia

Dålig hårdag?

ja, det kan man fråga sig. såpass dålig att jag går med hårband och mössa inomhus. Vissa undrar varför men många vet. Fick ADHD-ryck på håret som jag brukar få, så jag bestämde mig för att klippa min lugg.... med nagelsax.... utan glasögon... kort sagt (roligt?) mja, luggen blev för kort, sne och vääääldigt ojämn. Kan det bli värre? nae.
Omogen och dramatisk som jag är sökte stöd och medkänsla från världen och GOOGLADE "fult hår".... (WTF, vem googlar "fult hår"?) jag gör... det visade sig att det bara var bilder på fjortizar med putande läppar och supersprayat hår som skriver "en bild på mig 'fniss' fast jag har jäääättefuuuuult hååår. OMG.." fast vi alla vet att dem egentligen inte tycker det. Så kommenterar resten av fjortizflocken "VA!!!!????oh ma gad, ditt hår e ju ba fett fiiiint azz!! Älskar dej pluttan<3333333333" Om jag stör mig på fjortisar?? VA!? neeeeeeeej.... guuuuud neeeeeej... dem gör mig glad:D dem får mig att känna mig..... smart?

ha en fortsatt mysig onsdag

/Julia

10 Onödig fakta

1.En blåvalstunga väger mer än en vuxen elefant
2.Under en vanlig människas liv växer håret 95 mil
3.Bruce Lee rörde sig så fort att i en film fick man SAKTA NER filmen för att man skulle få se hans rörelser.(man brukar annars göra tvärt om)
4.China har fler engelsktalande än USA
5.Barbie's fulla namn är Barbra Millicent Roberts
6.Äppelkärnor är giftiga
7.Det finns inget ris i rispapper
8.Elektriska stolen uppfanns av en tandläkare
9.Det finns mer näring i flingpaketet än vad det är i själva flingorna i
10.Trollsländor har sex ben men kan inte gå
(Ursäkta att texten är hoptryckt och rörig men kan inte göra radbyte på bloggen)
/Julia

Morrrr!

Idag vaknade jag arg. Var så äckligt trött imorse men då hör Polly fågelkvitter ute och går berserkagång. Hon skriker och flaxar omkring så att jag vaknar livrädd. somnar om och då skriker hon igen. Sen vart jag så jävla arg att jag skrek och svor på henne innan jag lyckades hasa mig upp ur sängen. sen när jag fick se mig i spegeln såg jag bara ett stort svart fluff mitt på huvudet. inte kul.
Men nu är jag ensam hemma för mamma och tjejerna tittar på hästar och kaniner i valla. japp... så nu sitter jag här i min bart simpson-tröja och lyssnar på michael jackson.
helt spontant gick jag in på google translate och översatte komma från svenska till turkiska och fick upp Facebook... så nu vet ni vad det betyder:D
/Julia

snapsglas, rim och sopor

Idag mår jag mycket bättre:D så jag följde med mamma och småtjejerna ner på stan en sväng. Först vart det kebab på hakepi sen bar det av till H&M. Mamma skulle bara köpa nått vitt linne men istället kom vi ut med två stora påsar fulla med kläder och annat vi hitta där inne. bland annat hittade jag en bart simpson-tröja på killavdelningen och svart hårfärg. Sen sprang vi runt oh letade efter födelsedagspresent. Hitta till slut men oxå några grymt snygga snapsglas som jag bara var tvungen att ha:D
Sen tog vi bussen tillbaka til lambohov och då ringer morgan och säger att byxorna som mamma slängde idag hade pengar och trisslotter i fickan. så mamma hoppade av vid morgans jobb och hälsa på medan jag fick åka hem och rota i sopprummet. efter mycket grävande bland kalddiga, stinkande soppåsar hittade jag den soppåsen med morgans byxor. 20an som låg där i kan ju morgan köra upp nånstans, men på de 5 trisslotterna jag hittade skrapade jag fram 85 spänn iaf:) var det värt det? vettifan, men gjort är gjort. Så nu sitter jag på mitt rum med godis (SJÄLVKLART) men Polly och skriver en fin dikt till presenten jag köpte. Och låt oss inte glömma att nämna 80'tals musiken som skrålar så vackert från datorn.
Glöm inte melodifestivalen ikväll! (jävla schlager)
/Julia

oh the pain THE PAIIIIN!!!

Idag mår jag inte bra. har ont överallt och känner mig askass. jag orkar inte leva riktigt känner jag. så idag blir det nog att ligga död i sängen med en massa snorpapper. MYYYYYS!!(y) och nu vill jag ha vårvärme... eller ännu bättre, SOMMARVÄRME!! ja, det är ju mars så varför inte. när brukar våren komma i sverige? Maj? Juni? nåt sånt va. Åh vad jag älskar det här landet^^ mer snö och sjukdom åt folket:D yeeeeehooooo!! ne nu ska jag gå och dö
RIP /Julia

jag har hår i stjärten:D

Jamen hallå! har fått lite klagomål om dålig uppdatering. Nämner inga namn (Mimmi). Idag skulle jag gymma men istället blev det att sitta hemma med godis-.- Fast jag har kommit fram till att jag egentligen inte är så jätteförtjust i godis, jag är bara jävligt sockerberoende. Glömde nämna att jag har en grym träningsvärk från de 4 timmarna på stan igår. ILLA! Nej, jag har ingen dålig kondis ALLS. Sen klippte mamma av mig allt håret:) Tänkte ta ett kort på det men min mobilkamera har inställningen ful-som-fan och jag hittar inte vart man ändrar det så här kommer en bild på Catherine Zeta-Jones (helt random lixom)
mja, om ni tänker er att mitt hår är lite kortare (eller mycket) att det precis går nedanför öronsnibbarna och jag har lite längre lugg. Annars typ ja:) ser ut som en 65årig lågstadiefröken^^ (tänk er brillorna lixom) sen var jag jättesmart och kissade direkt efter så fick ju självklart hår ner i trosorna... sticker lite mysigt i stjärten:D
Men nu är jag precis hemkommen från jobb. Mamma var snäll och följde med mig så att det skulle kännas bra:P
Men asså seriöst. Jag ser fan seriöst ut som en gammal lågstadiefrökenXD Galet.
/Julia

WTF!

Nu funkar min statistik! TJOHO! men i måndags var det 15 läsare!!!! VAD I...!!! Helt otroligt! REKORD!! Vilka är ni mystiska läsare? Känner jag ens 15 personer? Men det om är mest otroligt är att det faktiskt finns människor som läser min värdelösa blogg:D DET GILLAS(Y) Läs på läs på förfan!! dela med er oxå^^ det gör inget. Gör inget om ni kommenterar min blogg med:P
/Julia

I'm odd... me like:)

Mjaha, har haft pengar i nästan 2 dar.. och det går ju inte. Så nu har jag slösat bort dem:)
H&M: mintgrön cardigan med turturduvor, leopardmönstrade strumpbyxor (grrr), svart/vit rutig bh, 3-pack hotpants rosa blå och vit.
Åhlens: plattång och mörkgröna (samma som mitt rum) strumpbyxor
+ en present till mamma från cervera. nåt underligt köksredskap.
och självklart tog jag en fika på Espressohouse^^ Slafsa gjorde jag med bara för att inte kladda ut mitt jätteröda läppstift. Om man hade satt en apa där i rött läppstift hade nog ingen märkt någon skillnad. Och som jag gör varje gång jag går själv på stan så skämmer jag ut mig lite^^ sätter igång larmet när man kommer för nära ingången men kläderna, sliter upp dörren till en provhytt när det är nån där inne... ja ni vet^^ som tur är så har jag förmågan att bara kunna skratta åt det sen efteråt för det är ju faktiskt väldigt roligt.
Imorrn planerar jag in gym, klippning och jobb:)
/Julia

RSS 2.0